Legyező karaj

Elkészítés módja
1. A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk az aljáig, de nem vágjuk át. Bőven sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk kívül-belül.
2. A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, ízlésünknek megfelelően fűszerezzük és a hús vájatait kitöltjük vele.
3. Zsineggel átkötözzük, hogy szét ne nyíljon. Sütőzacskóba tesszük és a hozzá tartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
4. 210 fokra melegített sütőben 70 percig sütjük.
5. Az idő elteltével a húst kivesszük a zacskóból és visszatesszük a tepsibe és megszórjuk reszelt sajttal.
6. 180 fokra állítjuk a hőfokot, és kb. 10-12 percig sütjük, hogy a sajt színe szép legyen.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ügyes vagy Edit!