Legyező karaj

Legyező karaj recept
Hozzávalók
•  1.3 kg csont nélküli karaj
• 
•  őrölt bors
•  pirospaprika
A töltelékhez:
•  40 dkg darált hús
• 
•  őrölt bors
•  csipet őrölt kömény
•  2 gerezd fokhagyma
A tetejére:
•  10 dkg reszelt sajt
Továbbá:
•  1 db sütőzacskó

Elkészítés módja

1. A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk az aljáig, de nem vágjuk át. Bőven sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk kívül-belül.

2. A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, ízlésünknek megfelelően fűszerezzük és a hús vájatait kitöltjük vele.

3. Zsineggel átkötözzük, hogy szét ne nyíljon. Sütőzacskóba tesszük és a hozzá tartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.

4. 210 fokra melegített sütőben 70 percig sütjük.

5. Az idő elteltével a húst kivesszük a zacskóból és visszatesszük a tepsibe és megszórjuk reszelt sajttal.

6. 180 fokra állítjuk a hőfokot, és kb. 10-12 percig sütjük, hogy a sajt színe szép legyen.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Legyező karaj recept - 1 hozzászólás

  1. kissmarton
    kissmarton #10078 2019. 05. 07. 14:43 Válasz

    Ügyes vagy Edit!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Legyező karaj recept - 1 hozzászólás

  1. kissmarton
    kissmarton #10078 2019. 05. 07. 14:43 Válasz

    Ügyes vagy Edit!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.