Lazactorta koktélparadicsommal
Elkészítés módja
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tésztát tekerjük ki a csomagolópapírból és helyezzük el a kivajazott, liszttel megszórt 24 cm-es átmérőjű tortaformában. Szórjunk rá pár szem zöldborsót és csináljunk egy ún. próbasütést, azaz süssük 15 percig 175 fokon. Utána vegyük ki a sütőből és tegyük félre.
2. Készítsük el a tölteléket: vágjuk fel a lazacfiléket kb. 2,5 cm-es darabokra. Helyezzük rá a tésztára, reszeljük rájuk a sajtot.
3. A koktélparadicsomokat vágjuk ketté, lehetőleg egyforma nagyságúra. Rendezzük el őket tetszés szerint a tésztán. Keverjük hozzá a tejszínhez a felvert tojásokat, adjuk hozzá a sót, borsot és a levet öntsük rá a lazacra.
4. A lazacos tésztát toljuk be az immáron 200 fokra átállított sütőbe és süssük ropogósra 25 perc alatt.
5. A lazactortát tálalás előtt szórjuk meg friss bazsalikommal és kaporral.
Lazactorta koktélparadicsommal recepthez fűződő történet, jótanács
A tejszínbe keverhetünk mustárt, vagy tormakrémet is, ha intenzívebb aromát akarunk kicsalni a lazacból.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.