Kukoricás őzragu spagettilepénnyel

Elkészítés módja
1. A fölengedett őzhúst 2 centis kockákra, a lehéjazott vöröshagymát finomra vágjuk. Utóbbit az olajon megfonnyasztjuk, majd a húst is megpirítjuk benne.
2. Megsózzuk, a fűszereket meg a paradicsompürét hozzáadjuk, egy kevés vizet ráöntünk, és lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Közben elfövő levét pótoljuk. Ha kész, a borral ízesítjük, a kukoricát beleszórjuk. Akkor jó, ha leve a pörkölthöz hasonló sűrűségű.
3. Amíg készül, megfőzzük a köretet. Ehhez a spagettit a hagyományos módon enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel egy kicsit leöblítjük, majd jól lecsöpögtetjük és négy részre osztjuk. A tojásokat csipetnyi sóval fölverjük, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a sajtot is hozzáadjuk. Négy részre osztjuk, és adagonként a spagettivel összekeverjük.
4. Az olaj egynegyedét egy serpenyőben megforrósítjuk, majd az egyik adag tojásos spagettit beletöltjük. 2-3 percnyi sütés után lapátkanállal ügyesen megfordítjuk (az is jó, ha ráborítunk egy tányért, az egészet megfordítjuk, majd a serpenyőbe visszacsúsztatjuk), és a másik oldalát is megsütjük kb. 2 perc alatt. Ugyanígy még három lepényt sütünk. Tálaláskor a kukoricás őzragut a spagettilepényre halmozzuk.
Kukoricás őzragu spagettilepénnyel recepthez fűződő történet, jótanács
Őz helyett szarvasból vagy vaddisznóból is ugyanígy készítjük. Kukorica helyett zöldborsó is kerülhet bele, de ennek több főzési idő kell.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.