Kukoricaleves tortillacsíkokkal

Kukoricaleves tortillacsíkokkal recept
Hozzávalók
•  25 dkg csirkemellfilé
•  vagy 4 db csirkecomb
•  2 evőkanál olívaolaj
•  2 gerezd fokhagyma
•  2 db spanyol vagy marokkói paprika
•  1 db vöröshagyma
•  1 kávéskanál kömény
•  1 kávéskanál cayenne bors
•  1 kávéskanál édespaprika
• 
•  1.5 l csirke bouillon
•  20 dkg friss paradicsom
•  2-3 evőkanál paradicsompüré
•  1 kávéskanál oregánó
•  1 db mirrhafűág (libatop)
•  1 konzerv kukorica
•  1 konzerv bab
•  1 csipet cukor
•  1 csomag friss koriander
•  1 dl tejföl
•  4 db tortillalap
•  (csíkokra vágva és olajban kisütve)
•  1 db zöld citrom
•  2 db sárgarépa
•  zellerlevél
•  1 db babérlevél
•  1 kávéskanál kakukkfű
•  1 kávéskanál tárkony
•  5 db fekete szemes bors

Elkészítés módja

1. Vágjuk csíkokra az enyhén sózott paprikákat és grillezzük meg őket egy kevés olívaolajban. Ha friss kukoricát vettünk, akkor azt is grillezzük meg. A grillezett paprikákat tegyük egy turmixgépbe, reszeljünk rá 1 gerezd fokhagymát és pépesítsük.

2. Pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk fel apróra. Pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát az olívaolajban. Dobjuk rá a csirkecombokat és azokat is süssük együtt a hagymával, fűszerezzük köménnyel, cayenne borssal, majd sózzuk, borsozzuk és pároljuk kb. 8 percig.

3. Öntsük rá a csirkére a csirkehúslevest, adjuk hozzá a paradicsomokat, szórjuk meg oregánóval és a mirrhafűvel. Dobjuk bele a levesbe a zöldségeket. Kb. 30-35 percnyi főzés után adjuk hozzá a konzerv babot, a konzerv kukoricát, ízesítsük meg egy csipet barna cukorral, kanalazzuk bele a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk majd szórjuk meg bőven korianderrel.

4. Szedjük le az avokádó héját, szeleteljük fel vékony hasábokra. Nyomjuk rá a fél citrom levét, egy picit sózzuk és borsozzuk meg, majd rendezzük el egy kis tányéron.

5. Egy kevés olajban süssük ki a csíkokra vágott tortillákat.

6. Végül tejföllel, vagy görög natúr joghurttal, valamint friss avokádószeletekkel és ropogósra sült tortillacsíkokkal tálaljuk.

Kukoricaleves tortillacsíkokkal recepthez fűződő történet, jótanács

A mirrhafű vagy féregűző libatop, epazote, mexikói vagy jezsuita tea vagy rubianka libatop a szegfűvirágúak rendjébe és a disznóparéjfélék családjába tartozó növényfaj. A korianderhez hasonló, enyhén csípős, vad konyhanövény. Lapos, hegyes leveleiről lehet felismerni. Szárítva vagy frissen is mindig kapható minden latin-amerikai üzletben, mert a babételek tökéletes fűszere, csökkenti a felfúvódást. Magyarországon is termesztik ezt a gyógy-, fűszer és egyben mérgező növényt.

A leírásban szereplő Kukoricaleves tortillacsíkokkal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, tortilla recept, kukoricaleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell, csirkecomb recept
Még több csirkemell, csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.