Krumpli törökösen (paprikával, olajbogyóval, juhsajttal)
Elkészítés módja
1. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, egészben hagyjuk, csak akkor vágjuk félbe vagy negyedekbe, ha nagyobbak. A paprikát és a pórét megtisztítjuk, előbbit félcenti vastag, utóbbit ennél valamivel vékonyabb szeletekre vágjuk. A grillezett paprikát kb. 3 centis négyzetekre daraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, a kakukkfű levélkéit a szárról lecsipkedjük, mindkettőt finomra aprítjuk. A jól megmosott citrom sárga héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
2. Az olívaolajat egy nagy, magas peremű serpenyőben kissé megforrósítjuk, a krumplit rárakjuk, és kb. 8 percig, pontosabban míg éppen megpuhul, rázogatva pirítjuk. A fölkarikázott paprikát és pórét rászórjuk, továbbra is rázogatva még 2 percig pirítjuk. Ekkor következik a grillezett paprika, a fokhagyma, a kakukkfű, a reszelt citromhéj, 1 evőkanálnyi citromlé, egy kevés só és a csilipor. Jól összeforgatjuk, majd átrakjuk egy nagyobb tepsibe vagy tűzálló tálba.
3. A juhsajtot kis kockákra vágjuk, az étel tetejére szórjuk az olívabogyóval együtt, egy kicsit összerázzuk. Előmelegített sütőbe tolva, a közepesnél nagyobb lánggal (200 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC) 8-10 percig sütjük. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.