Krémsajtos pogácsa
Elkészítés módja
1. Az élesztőt langyos cukros tejben futtassuk fel, majd keverjük össze a hozzávalókat egy tálban és robotgéppel gyúrjunk belőle szép sima tésztát.
2. Ezek után 2-3 órán keresztül pihentessük fóliába csomagolva a hűtőben.
3. Kelés után osszuk két cipóra a tésztát, majd ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki.
4. A pogácsákat szaggassuk ki közepes nagyságú szaggatóval, majd tegyük szilikonnal bélelt sütőlemezre.
5. Tojássárgájával kenjük le a tetejüket, és szórjunk rá reszelt sajtot és kelesszük még 30 percet.
6. A kelesztést követően tegyük 180 fokos sütőbe, kb. 20-30 percre, ami a sütőtől is függ. Vigyázzunk ne süssük túl.
Krémsajtos pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács
Különlegessége abban rejlik, hogy a mascarpone krémsajttól nagyon finom omlós puha lesz.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.