Kráter szelet

Elkészítés módja
1. A vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Az epres pudingport szintén 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
2. 5 tojássárgát 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel, valamint az olajjal jól összekeverünk. Tovább verve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáadjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta felét, elsimítjuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. A barna tésztát a sárgára simítjuk.
4.Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.5. A máz hozzávalóit összekeverjük és a forró, megsült tésztára kenjük, majd egy picit szárítjuk a sütőben.
Jól néz ki :)
Jó recept, én eper puding helyett inkább gyümölcsöt raknék bele. De hát én gyümölcs fan vagyok.