Körözött

Elkészítés módja
1. Egy nagy edénybe először a túrót keverem el a tejföllel megfelelő állagúra (van, aki nem szereti ilyen hígan, az kevesebb tejfölt, kb. 3 dl-t tegyen bele), majd a tejfölös túróba a nagyobb darabokra szeletelt hagymát keverem el.
2. Mikor egyenletesen elkevertem, akkor először a sót, utána a pirospaprikát és a végén a köményt.
3. Azonnal fogyasztható, de én le szoktam takarni alufóliával, hűtőbe teszem pár órára, hadd érjenek össze az ízek.
Körözött recepthez fűződő történet, jótanács
Ezt a változatot kanállal szoktuk enni a viszonylag híg állaga miatt. Kevesebb tejfölt hozzáadva kenyérre kenve paprikával díszítve tálaljuk.
A körözött a rendőrök kedvence, persze nem arról kapta a nevét, hogy keresnek valakit, hanem mert sokszor kell körbe kavargatni a túrót hozzávalóival. Eredetileg körített túró volt a neve. Rengeteg elkészítési módja lehet, mindenki a szájíze szerint fűszerezi.
Jó étvágyat!
a kedvencem :)
Finom a körözött nagyon, a vöröshagymát reszelni szoktam, de ezentúl így fogom csinálni, gyorsabb.
De imádom! Kipróbálom feltétlen. Eddig csak olyan állagút készítettem amit kaliforniai paprikába tudtam tölteni és így szeletelni. Karperec lehet hogy más lesz a sorsa a sztrapacskára vásárolt juhturómnak.)
Rendben,de szerintem nekem is így megfelel,hiszen én sem szeretem ha valami túl " fojtós " . Úgy hogy maradok ennél. :)
örülök, hogy tetszik! :)
Figyelj arra, hogy a fenti recept alapján kissé híg lesz- én így szeretem, nem olyan "fojtós" - persze ha szendvicsbe akarja az ember, akkor célszerű kevesebb tejföllel szilárdabbra keverni!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, én is szeretem ezeket az összetevőket, ezt a receptet konkrét nem ismerem, de minél elkészítem, mert eléggé jól hangzik a leírtak alapján!
Ez a fajta körözött nagyon finom, mert az összetevőket külön-külön is szeretem. Vöröshagyma helyett el tudom képzelni még snidlinggel, vagy póréhagymával is. Húsos feltéttel a tetején már a csúcs. Kipróbálom.
Az sem lehet rossz! :)
Én még húsevő lévén vagy füstölt kolbászt karikázok rá, vagy főtt tarját, esetleg sonkát...
Sőt amikor van annyi időm, hogy még nem vagyok annyira éhes akkor egy kis márvány sajtot is szoktam hozzá adagolni. Nem gyors a dolog de e műveletet a fokhagyma préssel eszközlöm.