Körömpörkölt
Elkészítés módja
1. A körmöket megtisztítjuk, a hagymákat tisztítás után kockára vágjuk a paprikát és a paradicsomot.
2. Egy lecsós alapot készítünk, a hagymát a zsírban megdinszteljük, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot megsózzuk és tovább pároljuk, majd rászórjuk a köménymagot és a feldarabolt körmöket.
3. Együtt addig dinszteljük, amíg majdnem zsírjára sül. Ekkor lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
4. Lassú tűzön puhára főzzük.
5. Amíg fő a pörkölt addig megtisztítjuk a burgonyát, hasábokra vágjuk és sós köménymagos vízben megfőzzük.
Körömpörkölt recepthez fűződő történet, jótanács
A jó körömpörkölt titka, hogy nagyon puhára kell főzni. Jó ragacsos legyen!
Tálalásnál csak annak szedünk burgonyát, aki kér!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.