Körömpörkölt

Elkészítés módja
1. A körmöket alaposan megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk.
2. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
3. A zsírt egy nagy lábasba tesszük, felolvasztjuk, rátesszük a hagymát és üvegesre dinszteljük.
4. Amint elkészült félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a körmöket és felengedjük annyi vízzel, hogy a körmöket ellepje.
5. Visszatesszük a lángra és amikor jól átmelegedett a pörkölt, akkor mehetnek rá a fűszerek, zúzott fokhagyma, paprika,paradicsom, paradicsomlé.
6. Lefedve elkezdjük főzni, közben néha megkeverjük és vízzel pótoljuk az elpárolgott levét.
7. Főzés közben, ha kell közben, utánafűszerezünk. 2-3 órán át rotyogtatjuk a tűzön, majd a vége felé a bort is hozzáadjuk.
8. Akkor kész, ha jó ragadós és sűrű a pörkölt.
9. Tarhonyával körítve, házi savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.