Körmös, chilis bableves
Elkészítés módja
1. A körmöket jól megmosom és egy 4 literes fazékban felteszem főni, sóval, egész borssal és fokhagymával.
2. A zöldségeket meghámozom és felkarikázom, illetve kockázom és a vöröshagymát is.
3. Olajon egy másik edényben megpárolom a hagymát, fűszerpaprikával megszórom, sózom, borsozom, felöntöm 1 liter vízzel és belerakom a zöldségeket és az aprított petrezselymet.
4. Ha félig megpuhult, és időközben a köröm megfőtt, akkor a húst leszedem a csontról és a zöldségekhez adom, majd a chilis babot is hozzáadagolom.
5. Jól elkeverem, majd a főzőléből kiegészítem a levest és ha kell utána ízesítek.
6. Mielőtt elkészülne, 1 tojásból és lisztből, pici sóval galuskatésztát keverek és beleszaggatom a levesbe.
7. Amennyiben a zöldségek is megpuhultak, elkészült a leves.
Jó étvágyat hozzá.Körmös, chilis bableves recepthez fűződő történet, jótanács
Medvehagymás pogácsával fogyasztottuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.