Konfitált sertésoldalas joghurtos lencsefőzelékkel
Elkészítés módja
1. A bordáira darabolt oldalast megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, és zúzott fokhagymával bedörzsöljük.
2. Aprított rozmaringot szórunk rá, miközben elkészítünk egy erre alkalmas edényt, vagy dobozt.
3. Meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk, és lefóliázva egy éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
4. Másnap tepsibe rakjuk, meglocsoljuk a páclével, majd 1,5 dl vizet öntünk alá és fóliával letakarva 110 fokos sütőbe 3,5 órát pároljuk, végül levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.
5. A lencsét előző éjjel beáztatjuk. másnap leszűrjük, és a felesleges szennyeződés miatt még egyszer átmossuk.
6. Ezután a vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.
7. Olajat teszünk egy mély lábasba, és megfuttatjuk rajta.
8. Megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, babért törünk bele egy keveset, majd vízzel felöntjük és puhára főzzük.
9. A lisztet elkeverjük a görög joghurttal, ha túl sűrű lenne, akkor 1 evőkanál tejet, vagy tejfölt teszünk hozzá és behabarjuk vele a főzeléket. Ahogy besűrűsödik levesszük a tűzről és ízesítjük citromlével, vagy tárkonyecettel.
Konfitált sertésoldalas joghurtos lencsefőzelékkel recepthez fűződő történet, jótanács
Ennek az ételnek együtt különleges íze van, nem a megszokott hétköznapi főzelék és sült húsé. Érdemes elkészíteni. Furcsa érzés ennyi év után, hogy a lencse szintén a nem éppen kedvenceim közé tartozott, amikor viszont valami más ízzel próbálkozom, a férjem arca is kivirul. Nos, ez az érzés hát igen...
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.