Kombe

Elkészítés módja
1. Langyos vízben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
2. Kb. 15-20 percre félretesszük, míg felfut.
3. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a tejet, majd az egészet jól összegyúrjuk. (Nekem felvett még 10 dkg lisztet a tészta, így én 70 dkg lisztet használtam hozzá, így is elég lágy tészta maradt.)
4. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, összekeverjük és félretesszük.
5. A töltelék hozzávalóit mind apróra vágjuk és összekeverjük a tejföllel.
6. A tésztát három részre osztjuk.
7. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első lapot, megkenjük az olvasztott vaj és olaj keverékével, majd rátesszük a második kinyújtott lapot, ezt is megkenjük, majd végül a harmadik lapot is rátesszük.
8. Erre ráhalmozzuk az összes tölteléket és szépen elkenjük rajta.
9. Ezután jön a hajtogatás.
10. A tészta egyik felét behajtjuk a közepéig, majd a másik oldalát is behajtjuk a közepéig, ezután fentről és alulról is behajtjuk.
11. Ezek után sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtogatott fele legyen alul.
12. Egy éles késsel bevagdaljuk és 1 órán át kelesztjük.
13. A kelesztés után tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal, esetleg reszelt sajttal és 180-200 fokon készre sütjük.
Kombe recepthez fűződő történet, jótanács
A 20 dkg felvágott mindenképpen kell bele, de az mindegy milyen arányban. Bármilyen töltelékkel elkészíthető.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.