Kókuszos piramis
Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukor felével, a vízzel és az olajjal habosra kikeverem.
2. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
3. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral.
4. A sárga masszához óvatosan hozzáadom a felvert tojáshabot, úgy hogy a hab ne törjön össze.
5. Ekkor hozzáadom a lisztes keveréket és egy 34x32 cm-es sütőpapiros tepsibe egyenletesen belesimítom és kb. 20-25 perc alatt 180 fokon megsütöm.
6. Amint kihűlt a lap négy egyenlő része vágom.
7. Ezek után elkészítem a krémet.
8. A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzöm és kihűtöm.
9. A mascarpone krémsajtot géppel simára kikeverem.
10. A tejszínből a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verek.
11. A kihűlt pudingot a mascarponéval kikeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot.
12. A lapokat a krém 2/3 részével megkenem, mégpedig úgy hogy hármat egymásra rétegezem, míg a negyedik lapot csak megkenem és félre teszem.
13. Az összetöltött tésztát hűtőbe teszem egy-két órára.
14. Amint jól összefagyott felvágom, úgy, hogy a tészta alsó és felső lapját rézsútosan végig vágom.
15. Amikor ez megtörtént kapok két fél háromszögű tésztát, aminek a két vágott felét krémmel megkenek és összeállítom piramis formát.
16. Ráhelyezem a negyedik, megkent lapra ami a tészta alján látható is.
17. Amikor a piramist összeállítottam a tetejét is lekenem és kókusszal megszórom.
18. Hűtőbe teszem és dermedés után szeletelem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.