Kókuszgolyós torta
Elkészítés módja
1. A tojásokat kettéválasztom, majd a fehérjét 3 evőkanál cukorral, csipet sóval és egy evőkanál vízzel kemény habbá verem.
2. A sárgáját a maradék cukorral, olajjal és két evőkanál vízzel habosra kikeverem.
3. A két masszát óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, összekeverem.
4. Hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet és közepes tortaformába teszem, aminek az oldalát előzőleg olajjal megkentem és morzsával megszórtam, míg az aljára sütőpapírt tettem és 170 fokos sütőben megsütöm.
5. Amikor kihűlt három egyforma lapra vágom.
6. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, hozzáadom a reszeléket, majd kihűtöm.
7. Amikor kihűlt hozzákeverem a mascarponét és a felvert tejszínhab felét és a tortalapokat megtöltöm vele.
8. A tetejére tejszínhabrózsákat készítek és kókuszgolyókkal díszítem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.