Kokosky

Kokosky  recept
Hozzávalók
A linzerhez:
•  30 dkg liszt
•  20 dkg vaj
•  10 dkg porcukor
•  1 kávéskanál sütőpor
•  1 tojássárgája
A linzerek szaggatásához:
•  5 cm-es pogácsaszaggató
A linzerek csokoládéba mártáshoz:
•  10 dkg olvasztott csokoládé
A kókuszos tetőhöz:
•  4 tojásfehérje
•  24 dkg kristálycukor
•  csipet só
•  20 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
•  3 dl főzőtejszín
•  30 dkg kristálycukor
•  37.5 dkg vaj
•  15 dkg kakaópor
•  4 evőkanál meggydzsem

Elkészítés módja

1. Már reggel vagy sütés előtt legalább 12 órával a krémet elkészítjük.

2. A tejszínt egy lábasban a cukorral együtt kevergetve 7-8 percig forraljuk. A vajat beletesszük, tovább kevergetjük felolvadásig, majd a kakaót is beleszitáljuk.

3. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük pár órára.

4. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.

Elkészítjük a linzert.

1. A hozzávalókat összegyúrjuk és fél órára fagyasztóba tesszük.

2. Az idő leteltével a tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk és egy 5 cm-es szaggatóval kiszúrjuk.

3. Sütőpapíros nagy tepsire sorakoztatjuk őket és 180 fokra melegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Elkészítjük a kókuszos tetőket.

1. A tojásfehérjét csipet sóval és fokozatosan adagolva a cukrot keményre felverjük.

2. A kókuszreszeléket hozzákeverjük és habzsákba tesszük díszítő cső nélkül.

3. Sütőpapíros tepsire a linzerek méretéhez igazodva kis kupacokat nyomunk belőle.

4. 100 fokra melegített sütőbe tesszük, majd 20 perc után csökkentjük a hőt 50 fokra és egy órán keresztül szárítjuk.

5. A linzerek oldalát olvasztott csokiba mártjuk és rácsra szedve a hűtőbe tesszük dermedni.

6. A krémet csillagcsőrös habzsákba tesszük és a linzerek tetejére két sorban nyomunk belőle.

7. Újból visszatesszük a hűtő vagy fagyasztó, hogy jól megdermedjen a krém.

8. Ezután a közepére meggylekvárból nyomunk egy keveset, majd rátesszük a kókuszos kupakokat és kész is van.

Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.