Kinder pingui
Elkészítés módja
1. Az egész tojásokat a cukorral 5 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként a vizet és az étolajt.
2. A lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük. Egy fakanállal a tojásos masszába könnyedén beleforgatjuk.
3. A tésztát lemérjük és megfelezzük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokra melegített sütőben 12-14 perc alatt két lapot sütünk ki. A megsült lapokat hagyjuk kihűlni.
A krém készítés:1. A cukrászhabot a vaníliás cukorral, mézzel kemény habbá verjük, végük két részre osztjuk.
2. Az egyik lapot egy tálcára tesszük és egy rész krémmel lekenjük.
3. A csokoládét, vajat, étolajt, csokoládét egy lábasban összemelegítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tejszínes krémre rásimítjuk.
4. Betesszük a fagyasztóba ahol 3 perc alatt megdermed a csoki.
5. Ezek után rásimítjuk a másik rész krémet és a második lappal befedjük. Egy kisebb nyújtófával a tetejét átsimítjuk, hogy a krém jól kisimuljon.
6. Elkészítjük a tetejére a bevonatot: A hozzávalókat egy kis lábosban addig főzzük, míg a cukor el nem olvadt benne. Ráöntjük a tészta tetejére és kissé megrázogatjuk a tálcát, hogy egyenletesen elterüljön a bevonat, majd hűtőbe tesszük.
7. 4 óra eltelte után forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.