Kinder pingui
Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.
2. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
3. Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.
4. A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatint készítsük el. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Verjük kemény habbá.
5. Az alsó lapot tegyük vissza a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
6. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint, az olajat és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé nem válik. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre, majd ismét tegyük hűtőbe dermedni.
7. Amikor a csokis réteg megdermedt, keverjük ki a tejszín másik felét és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén vonjunk be csokoládéval.
8. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe. Tálalásig tartsuk ott, mert így könnyebb lesz szeletelni ha már megdermedt, illetve a vékony kést amivel szeletelni fogunk mártsuk meleg vízbe. A tetejére szórjuk meg egy kis kókuszreszelékkel.
köszönöm szépen :)
Csatlakozom a többiekhez. Nagyon guszta :)
köszönöm szépen!!!
Nekem is nagyon tetszik elkészítem én is:)Gratulálok:)
köszönöm szépen :)
Nagyon szép szelete,íze pedig kiváló.
Gratulálok:Edit.
Szép finom sütemény Gratulálok Marcsi