Kevert sütemény titkos szívvel

Kevert sütemény titkos szívvel recept
Hozzávalók
A rózsaszín tésztához:
•  10 dkg liszt
•  1 db tojás
•  8 dkg porcukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  6 dkg margarin
•  1/2 csomag sütőpor
•  1 dl tej
•  pár csepp piros ételfesték
A sárga tésztához:
•  20 dkg liszt
•  2 db tojás
•  15 dkg porcukor
•  2 csomag vaníliás cukor
•  12 dkg margarin
•  1 csomag sütőpor
•  2 dl tej
A csokoládéöntethez:
•  1 db tortabevonó csokoládé
•  0.5 dl tejszín

Elkészítés módja

1. Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, majd robotgéppel keverjük habosra.

2. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott margarint (előtte hűtsük ki), a tejet,és pár csepp piros ételfestéket, hogy szép rózsaszín legyen, majd keverjük tovább még pár percig. Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük simára a tésztát.

3. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát és terítsük el kb. 30x30 cm-es nagyságúra. Helyezzük be a sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-12 perc alatt készre.

4. A sütőből kivéve fordítsuk rá egy liszttel megszórt sütőpapírra, majd óvatosan húzzuk le a sütésnél használt sütőpapírt és fordítsuk vissza a tésztát. Ezután hűtsük ki teljesen. A teljesen kihűlt tésztát ezután szúrjuk ki szív alakú formával, majd felhasználásig tegyük félre.

5. A sárga tésztához tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott margarint (előtte hűtsük ki) és a tejet, majd keverjük tovább még pár percig. Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük simára a tésztát.

6. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyünk az aljába pár kanál masszát.

7. Ezután a közepébe állítsuk szorosan egymásmellé a rózsaszín szíveket, majd vigyázva hogy ne mozduljanak el, öntsük rá a maradék masszát úgy, hogy teljesen befedje (éppen csak egy kevés masszára ültessük rá a szíveket, mert sütés közben kissé feljönnek a tésztában).

8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 35-40 percig, tűpróbáig.

9. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki egy rácsra és hűtsük ki egészen.

10. A csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd öntsük hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük simára. Végül csorgassuk rá a teljesen kihűlt sütemény tetejére, majd tegyük hideg helyre, hogy megdermedjen.

Kevert sütemény titkos szívvel recepthez fűződő történet, jótanács

Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.