Képviselőfánk vaníliás krémmel
Elkészítés módja
1. A vizet a sóval, cukorral és a zsírral feltesszük forrni, majd amikor a zsír felolvadt, fokozatosan a lisztet is beledolgozzuk.
2. Addig keverjük, amíg a lábas aljától, falától elválik a tészta. Ezek után langyosra hűtjük.
3. A tojásokat felverjük és a tésztamasszához kisebb adagokban hozzáadjuk és jól kidolgozzuk. Akkor jó, amikor fényes a tészta.
4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákból diónál nagyobb halmokat nyomunk, de kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sütés közben megnő.
5. A fánkgolyókat vízzel lespricceljük.
6. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, a tepsit betesszük, 20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert különben összeesik a tészta. Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt és még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
7. A megsült és visszahűlt fánkok kalapjait levágjuk.
8. Elkészítjük a krémet.
9. Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
10. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára kikeverjük.
11. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és a már kikevert tojásos masszát belecsurgatjuk, végül sűrűre felfőzzük.
12. Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
13. A tejszínt keményre verjük.
14. Először a vaníliás krémmel töltjük meg a fánkokat, majd ráhalmozzuk a tejszín és végül a fánkkalapot ráhelyezzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.