Képviselőfánk, tejszínes vajkaramellával

Elkészítés módja
1. A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet.
2. Addig keverjük, míg sűrű nem lesz és elválik a tészta az edény falától.
3. Levesszük a tűzről és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat a masszába.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagcsöves nyomózsákból halmokat, vagy sima fejjel gömböket nyomunk. (Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert a tészta térfogata sülés közben a kétszeresére nő.) Forró sütőben sütjük kb. 20 percig, amíg szép világosbarna nem lesz. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta.
5. Ha mód van rá, hagyjuk a sütőben, nyitott sütőajtó mellett kihűlni a tésztát.
6. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk az előzőleg összetört epret és összekeverjük.
7. A fánkokat kettévágjuk és minden fánkot megtöltünk a krémmel.
8. A cukrot megkaramellizáljuk, majd amikor már szép barnára pirult, hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, és erős lángon kevergetve még 5 percig főzzük.
9. Minden fánkot meglocsolunk a karamellel és megszórjuk mandulával.
10. Hűtőbe tesszük, és 1 óra múlva tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.