Képviselőfánk
Elkészítés módja
1. Azzal kezdem, hogy bekapcsolom a sütőt 225 fokra, gáz esetében a maximumra állítom azt és amíg felmelegszik, addig előkészítem a tésztát.
2. Odateszem egy fazékban a vizet, olajat, sót, vaníliás cukrot. Amikor forr a víz, beleöntöm a lisztet, majd lehúzom a tűzről és jól elkeverem, majd ismét visszateszem a tűzre és kb. 1 percig kevergetem. Kicsit le fog tapadni, de majd feláztatható.
3. Kicsit félreteszem kb. 2 percre, hogy hűljön és közben néha megkeverem.
4. Miután lehűlt, robotgéppel hozzákeverem a tojásokat egyesével egészen addig, míg teljesen sima nem lesz (minden tojás hozzáadásakor simára keverem).
5. Kibélelek sütőpapírral egy nagy gáztepsit (legjobb a szilikonos), majd vizes kézzel 3x4 gombócot gyúrok (összesen 12 darabot) és elosztom arányosan a tepsin.
6. Vízzel megspriccelem 2-3-szor a tepsit és a tésztagombócokat.
7. Beteszem a forró sütőbe a tepsit és fél óráig nem nyitom ki! (A sütőajtó kinyitásától összeesnének a fánkok.)
8. 5 perc után lejjebb veszem a sütő hőfokát 205-210 fokra és ellenőrzöm milyen szépen nőnek.
9. Végül kiveszem a hatalmasra nőtt, gyönyörű fánkokat, levágom a kalapjukat és megtöltöm őket krémmel.
10. A vaníliás pudingport és a tejet (lehet víz is) a cukorral elkészítem és melegen belekeverem a tojások felvert habját, majd a tejszínt felverem és a krém tetejére teszem.
Képviselőfánk recepthez fűződő történet, jótanács
Nagy tojásokkal dolgozzunk, mert ha kicsik voltak, akkor nem fog összeállni rendesen a tészta. Ilyenkor plusz egy tojással javíthatunk rajta.
Szépek a fánkjaid Gratulálok Jucus
Szép kis fánkok lettek! És érthető az elkészítés is. Mondjuk az én ízlésem szerint több a krém, és kevesebb a hab, de ki-hogy szereti!
Nagyon szépek!
Jó kis recept! Nagyon szeretem.
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.