Kekszes krémes - vaníliás

Kekszes krémes - vaníliás recept
Hozzávalók
A piskóta laphoz:
•  4 tojás
•  20 dkg. cukor
•  8 evők. viz
•  20 dkg. liszt
•  1 csomag sütőpor
Vanilia krémhez:
•  2 csomag vaníliás pudingpor
•  20 dkg. vaj
•  20 dkg. porcukor
•  6 dl. tej
•  háztartási keksz a kirakáshoz
•  4 dl. Hulala (habalapanyag)

Elkészítés módja

1. Először sütünk egy piskóta lapot a 4 tojásból.

2. A tojásfehérjéket kemény habba verjük.

3. A sárgákat habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a vizet, utána kanalanként a sütőporral elkevert lisztet és mérsékelt tűzön megsütjük, majd elkeszitjuk a krémet.

4. Kevés tejben csomómentesre kavarjuk a pudingport, a többi tejhez adjuk, és állandó kavarás mellett sűrűre főzzük.

5. Hagyjuk kihűlni, utána hozzáadjuk a cukorral kihabosított vajhoz.

6. Egy tepsit kirakunk kevés tejben mártott keksszel és rásimítjuk a krémet.

7. A krémre újabb réteg tejben áztatott kekszet teszünk.

8. Erre rásimítjuk a felvert Hulala habalapanyagot.

9. Erre aztán jön egy újabb réteg keksz.

10. Az összerakás után hűtőbe tesszük néhány órára.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.