Karottás-pórés tonhalsaláta, chilis majonézzel

Elkészítés módja
1. A sárgarépákat ízlés szerint vékony csíkokra vágjuk, vagy lereszeljük, vagy apróra daraboljuk. Ezután tálba tesszük, hozzáadjuk a vékony karikákra szeletelt póréhagymát, a kisebb darabokra tördelt konzerv tonhalat, meglocsoljuk a hal olajos levével, a citrom kicsavart levével, és lazán összeforgatjuk. Még az öntetet elkészítjük, lefóliázva hűtőbe tesszük érlelődni.
2. A light majonézt a száraz fehérborral simára keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, kicsavart levét, az apróra vagdalt chilipaprikát, és jól összekeverjük.
3. Tálaláskor a hideg salátát meglocsoljuk a chilis majonézzel, és friss házikenyeret kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.