Karfiol-édesburgonya burger
Elkészítés módja
1. Helyezzük a meghámozott és feldarabolt édesburgonyát egy közepes edénybe és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Fedő alatt főzzük 12-15 percig, majd szűrjük le. (Főzés helyett az édesburgonyát olajban is kisüthetjük. Én így készítettem el. Utána megsóztam egy kicsit és megszórtam római köménnyel.)
2. Ezután egy turmixgépben pürésítsük az édesburgonyát, a nyers, apróra vágott karfiolt, adjuk hozzá a szezámmagot, fokhagymát, köményt, koriandert, curryt. Ízesítsük sóval, borssal. Ekkor adjuk hozzá a tojást, a lisztet (elhagyható) és addig forgassuk a gépben, amíg homogén masszát nem kapunk.
3. Osszuk el a keveréket négy részre, és formáljunk belőlük kerek pogácsákat. Forgassuk meg a zsemlemorzsában.
4. Öntsünk olívaolajat egy serpenyőbe, majd süssük ki a burgereket közepes lángon. Amikor a karfiol-édesburgonya pogácsák mindkét oldala aranybarnára sült, tegyük ki egy tányérra (körülbelül 4 perc oldalanként).
5. Közben tegyünk 4 evőkanál majonézt egy kis tálba, ízesítsük tárkonnyal majd adjuk hozzá a chili illetve a Worcestershire szószt.
6. Vágjuk ketté a hamburger zsömléket, kenjük meg az alsó felüket a fűszeres majonézzel, tegyük rá a karfiol-édesburgonya burgereket, helyezzük a tetejükre az előzetesen megmosott, lecsepegtetett rukkolaleveleket, karikázzuk rájuk a savanyú uborkát, majd a zsemle felső felének ráhelyezésével kész a finom veggie burgerünk!.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.