Karajszelet orly módra, burgonyás gofrival, rízzsel

Elkészítés módja
1. A karajt felszeleteljük, megmossuk, sózzuk, őrölt borssal meghintjük. Elkészítjük az orly-masszát.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a liszttel, sörrel, kevés vízzel kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tojásfehérjehabot. Az étolajat egy lábasban felforrósítjuk.
3. A hússzeleteket először lisztbe mártjuk, majd a sörös masszába és nem túl forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.
4. Miután megsültek papírtörlőre szedjük őket.
5. Elkészítjük a gofrit. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük és sós vízben kifőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük és a burgonyát áttörjük.
6. A hagymát megtisztítjuk, apró vágjuk és hozzáadjuk a burgonyához.
7. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszába beledolgozzuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítjük.
8. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába beleforgatjuk.
9. Felforrósított, olajozott gofrisütőben kisütjük a gofrikat.
10. A rizst megmossuk, étolajon kissé átfuttatjuk, majd a forró levessel felöntjük.
11. Fedővel lefedjük és 200 fokra melegített sütőbe toljuk. A sütőt lekapcsoljuk, így pároljuk készre.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.