Kapros-túrós lepény
Elkészítés módja
1. Az élesztőt egy csipet cukorral elkevert tejben felfuttatjuk.
2. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is. Jól kidolgozzuk a tésztánkat.
3. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy a 20x30 cm-es tepsi oldalát is fedje. 20 percet a tepsiben hagyjuk kelni.
4. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a kibélelt tepsibe töltjük, egyenletesen elsimítjuk.
5. A tojást, tejfölt, pici sót jól elkeverjük és a töltelékre csepegtetjük vagy elkenjük.
6. 190 fokra melegített sütőben kb. 40 perc alatt kisütjük.
A kedvencem a kapros-túrós. Nagyon szépek:)
Guszták nagyon.
Gyönyörű! imádom a túrós süteményeket!