Káposztás tarhonya Sinkovits Imre módra

Elkészítés módja
1. Személyenként egy szelet füstölt szalonnát kakastaréjba felvágunk, kisütünk és félretesszük.
2. A szalonnából kisült zsír egy részén egy fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk.
3. Megszórjuk egy púpozott evőkanál pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg és beletesszük a kb. 25 dkg darált húst, amit megsózunk és kissé megpirítunk.
4. A húshoz hozzáadjuk a szükség szerint kimosott kb. 50 dkg szálas káposztát és 4 evőkanál lecsót, vizet öntünk alá és megpároljuk.
5. Külön edényben megfőzzük a kb. 25 dkg tarhonyát, amit először a szalonna zsírján kicsit megpirítottunk.
6. Amikor a tarhonya megfőtt, összekeverjük a káposztás hússal.
7. Ha nagyon száraznak érezzük, akkor adjunk hozzá még vizet és főzzük össze 15-20 percig.
8. Tálaláskor tejföllel és a sült szalonna-kakastaréjjal díszítjük.
Káposztás tarhonya Sinkovits Imre módra recepthez fűződő történet, jótanács
Ezt az ételt Siki bácsinak, Sinkovits Imrének tulajdonítják, mert amikor egy cserkésztábor vége felé elfogyott szinte minden alapanyaguk, és körbejárták a települést gyűjtést szervezve a helyi fűszerestől kaptak egy kis zsák tarhonyát, a hentestől egy adag darált húst, a savanyúságot árusító boltban egy vödör savanyú káposztát, egy nénitől pedig néhány üveg lecsót.Mivel Siki-nek a cserkészcsapat rajvezetőjeként volt szakács külön próbája, ezért kapták ők azt a feladatot, hogy a tábor végén főzzenek valamit a csapatnak. Siki bá'-nak eszébe jutott egy óbudai káposztás recept és a kapott alapanyagokból megfőzték.
Nagyon tetszik:)
Azt mondta a fiam, így ó is megeszi a savanyúkáposztát.
Biztosan finom, nagyon jól hangzik:)