Kanizsai kotlett

Kanizsai kotlett recept
Hozzávalók
•  4 szelet csontos sertéskaraj
•  4 evőkanál flekken gyorspác
•  1 evőkanál mustár
•  4 evőkanál olaj
A mártáshoz:
•  1 kisebb vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj
•  1 mokkáskanál pirospaprika
•  1 dl vörösbor
•  1 mokkáskanál ételízesítő
•  1 kiskanál ketchup
•  2 db zöldpaprika
•  1 dl tejszín
•  1 csapott kiskanál liszt

Elkészítés módja

1. A gyorspácot a mustárral együtt olajban elkeverjük. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, majd az olajos keverékkel alaposan bedörzsöljük. Alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe rakjuk és legalább 1 órán át érleljük.

2. Az idő leteltével a csomagokat kibontjuk, a húst megolajozott, grillrácsra fektetjük és oldalanként 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük.

3. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre dinszteljük. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, hozzákeverjük a bot, és 1 deci vízzel fölöntjük. Ételízesítővel, ketchuppal fűszerezzük, ha kell, utána sózunk, majd a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát beleszórjuk. 10 percnyi főzés után a tejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük.

4. Tálaláskor a húst a mártással leöntjük. Köretként sült cukkinit és héjában sült burgonyát kínálhatunk hozzá.

A leírásban szereplő Kanizsai kotlett recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.