Kanizsai kotlett
Elkészítés módja
1. A gyorspácot a mustárral együtt olajban elkeverjük. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, majd az olajos keverékkel alaposan bedörzsöljük. Alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe rakjuk és legalább 1 órán át érleljük.
2. Az idő leteltével a csomagokat kibontjuk, a húst megolajozott, grillrácsra fektetjük és oldalanként 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük.
3. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre dinszteljük. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, hozzákeverjük a bot, és 1 deci vízzel fölöntjük. Ételízesítővel, ketchuppal fűszerezzük, ha kell, utána sózunk, majd a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát beleszórjuk. 10 percnyi főzés után a tejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük.
4. Tálaláskor a húst a mártással leöntjük. Köretként sült cukkinit és héjában sült burgonyát kínálhatunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.