Kanizsai kotlett

Kanizsai kotlett recept
Hozzávalók
•  4 szelet csontos sertéskaraj
•  4 evőkanál flekken gyorspác
•  1 evőkanál mustár
•  4 evőkanál olaj
A mártáshoz:
•  1 kisebb vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj
•  1 mokkáskanál pirospaprika
•  1 dl vörösbor
•  1 mokkáskanál ételízesítő
•  1 kiskanál ketchup
•  2 db zöldpaprika
•  1 dl tejszín
•  1 csapott kiskanál liszt

Elkészítés módja

1. A gyorspácot a mustárral együtt olajban elkeverjük. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, majd az olajos keverékkel alaposan bedörzsöljük. Alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe rakjuk és legalább 1 órán át érleljük.

2. Az idő leteltével a csomagokat kibontjuk, a húst megolajozott, grillrácsra fektetjük és oldalanként 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük.

3. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre dinszteljük. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, hozzákeverjük a bot, és 1 deci vízzel fölöntjük. Ételízesítővel, ketchuppal fűszerezzük, ha kell, utána sózunk, majd a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát beleszórjuk. 10 percnyi főzés után a tejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük.

4. Tálaláskor a húst a mártással leöntjük. Köretként sült cukkinit és héjában sült burgonyát kínálhatunk hozzá.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.