Kakaós mokkaszelet
Elkészítés módja
1. A tojásokat kettéválasztjuk.
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzákeverjük a tojássárgáját.
3. A lisztet a sütőporral, kakaóporral elkeverjük, a piskótamasszához hozzádolgozzuk és végül a a hidegre hűlt kávét hozzákeverjük.
4. Ebből a masszából sütőpapírral bélelt tepsiben 3 lapot sütünk.
5. A tejet a liszttel, cukrokkal simára kikeverjük és sűrűre felfőzzük.
6. A kihűlt masszához hozzákeverjük a vajat, kakaóport és a rumot és jól kihabosítjuk.
7. A kisült és kihűlt lapok közé betöltjük a krémet.
8. A porcukrot a kávával, rummal, vízzel jól kikeverjük és a süteményt bevonjuk vele. (Tegyük egy kis időre a mikróba, így könnyebben tudjuk kikeverni, mert előbb feloldódik a cukor.)
Jajj de szép! megcsinálom!