Kacsazsíros-lilahagymás pogácsa
Elkészítés módja
1. A felkockázott lilahagymát egy evőkanál kacsazsíron kicsit megdinszteljük.
2. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
3. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett munkafelületen 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
4. Megkenjük a hagymás zsírral és összehajtogatjuk. A tészta egyik szélét a feléig behajtjuk, erre hajtjuk rá a tészta másik felét majd a szemközti oldalait. Lisztezett tálba, majd hűtőbe tesszük egy órát pihenni.
5. Ezután megismételjük a lekenést és a hajtogatást.
6. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
7. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
8. Tetejüket felvert tojással lekenjük és készre sütjük.
Kacsazsíros-lilahagymás pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács
Egy rendezvény alkalmával készítettem el a süteményt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.