Juhtúróval töltött gomba
Elkészítés módja
1. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát.
2. Megmossuk és megtisztítjuk a gombákat és kiszedjük a kalapjaikból a tönköket.
3. A gombák tönkjeit felaprítjuk és a hagymához adjuk pirulni pár percre. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
4. A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a juhtúrót, az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük az egészet.
5. Egy tűzálló edénybe kevés olajat öntünk.
6. Minden egyes gombafejet megtöltünk a juhtúrós töltelékkel, majd szép sorban a gombafejeket egymás mellé a tálra fektetjük úgy, hogy a töltelék legyen felfelé.
7. A gombákat a tejföllel meglocsoljuk és sajttal megszórjuk.
8. Egy kevés olajat kell rá önteni, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Köszönöm Ágica és Editke!
Tetszik a recepted Szabina.
Gratulálok:Edit.
Nagyon finom lehet Szabina! :)
Köszönöm szépen. Szerintem sima túróval is finom lehet. Esetleg még egy kis kaprot is meglehet próbálni. Feltétlen mondjàtok el hogy sikerült.
Azt hiszem, hogy cherryka megadta a választ amit kérdeztem volna. Az lett volna mi van ha rendes túrót használunk mert a feleségem nem igazán szereti a juhtúrót. Én azért fele ilyen, fele olyan változatban azért kipróbálom. Ötletes recept.
Azt hiszem, kommentár nélkül is sejted, mi a véleményem a receptedről... ;) NYAMIII! :D Először egy budapesti barátnőmnél ettem hasonlót, utána meg én is megcsináltam itthon, de mi csak "rendes" túrót használtunk, és sajt sem volt a tetején. Okvetlenül ki kell próbálnom ezt az upgrade-elt változatot is!