Japán linzer
Elkészítés módja
1. A lisztet, a margarint, a cukrot, sütőport, tojásfehérjét a robotgép táljába öntjük és a dagasztókar segítségével összedolgozzuk a tésztát a kevés tejjel.
2. Három részre osztjuk a tésztát és az egyikbe keverjük a kakaóport. A hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
3. A diót a kristálycukorral összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
4. A tésztákat kinyújtjuk kb. 23x28 cm-es nagyságra és egy kikent tepsibe helyezzük az első lapot, majd villával megszurkáljuk és megkenjük a lekvárral.
5. Megszórjuk a cukros dióval, és a barna lapot fektetjük rá. Szintén böködjük, majd kenjük és szórjuk dióval, majd a harmadik világos lappal fedjük.
6. Megszurkáljuk és a sütőbe tesszük, 180 fokon 25 percig sütjük, szép aranysárgára. A sütő közepébe helyezzük (légkeverésesben az alsó sütés is legyen bekapcsolva).
7. A tésztánk kihűlése után, a tojássárgákat gőz felett a cukorral habosra felverjük és a tésztára kenjük. Hagyjuk megszáradni, majd másnap szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.
Japán linzer recepthez fűződő történet, jótanács
Egy nagyon régen őrzött receptet varázsoltam elő, amit még csak most először sütöttem meg.
Dió és lekvár tökéletes kombináció, nagyon érdekes sütemény. Kíváncsivá tett a neve, miért éppen japán linzer?
Nagyon szívesen,és próbáljátok ki ti is.
Nagyon jól néz ki,köszönöm szépen a receptet:)
Nagyon jó,hogy megtaláltad Zsuzsa.
Tetszik,én is megsütöm majd.
Szeretem az egyszerű sütiket.
Köszönöm szépen.