Japán burgonyasaláta

Elkészítés módja
1. Főzzük meg héjában a burgonyát meg a tojást.
2. Amikor kész, pucoljuk meg.
3. Tegyük félre hűlni.
4. Tisztítsuk meg az uborkát és sózzuk be.
5. Hagyjuk pár percet állni, majd csavarjuk ki belőle a levet.
6. Helyezzük salátás tálba.
7. Keverjük össze a majonézt a joghurttal, adjuk hozzá a wasabit (vagy egy kiskanálnyi tormát) és a csipet cukrot.
8. Szeleteljük fel a sonkát meg az újhagymát(apróra) és keverjük hozzá óvatosan az uborkához.
9. Vágjuk fel vagy durván törjük össze a burgonyát meg a tojást egy villával, helyezzük egy nagyobb salátás tálba, enyhén sózzuk meg, adjuk hozzá a sonkát és az uborkát, majd öntsük rá a majonézes-joghurtos öntetet.
10. Friss salátalevelekkel és paradicsommal tálaljuk.
11. Nagyon finom, üdítő tavaszi burgonya saláta!
Japán burgonyasaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Japán barátnőm Ryoko partiján ettem ezt a finom burgonyasalátát. Azóta egyik kedvencem.
Egyből ment a kedvencek közé. Biztos finom.
Nekem is nagyon tetszik,ilyen barátnő,vagy rokon nekem is jól jönne!Irigyellek egy kicsit érte,mert klassz lehet látni,és tanulni,a más népek kultúrák megísmerése,szóval,érted!
A trükk az, hogy a wasabi csak frissen jó kis orr kidugító, de ha majonézzel vagy joghurttal összekevered kimegy a csípős íze..
a torma egyébként úgyanúgy tökéletesen megfelel...
Tetszik, nem a megszokott ízvilág, gondolom a wasabitól könnybelábadt a szemetek! :)
Nagyon jó kis saláta:))
Nagyon tetszik.
Köszönöm a receptet.