Illatos fűszerburokban sült farkassügér, tárkonyos céklasalátával

Illatos fűszerburokban sült farkassügér, tárkonyos céklasalátával recept
Hozzávalók
A halhoz:
•  2 db fehér húsú halfilé (farkassügér)
•  liszt
•  1 db tojás
•  zsemlemorzsa (vagy japán pankó)
•  1 evőkanál friss kapor
•  1 evőkanál friss koriander
•  1 evőkanál friss menta és citromfű
•  fél citrom leve
• 
•  bors
•  1 evőkanál olaj
A majonézes céklasalátához:
•  2 db előfőzött cékla
•  1 kávéskanál kapor
•  2 evőkanál majonéz
•  1 evőkanál borecet
•  2 evőkanál olívaolaj
•  1 kávéskanál barnacukor
•  1 kávéskanál mustár
•  2 db kis lilahagyma
•  1 kis konzerv kukorica
•  2 evőkanál friss tárkony

Elkészítés módja

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Keverjük hozzá a fűszereket a zsemlemorzsához, nyomjuk rá a fél citrom levét, és adjunk hozzá 1-2 evőkanál olívaolajat. Tegyük egy turmixgépbe és pépesítsük.

2. Miután megsóztuk és borsoztuk a halat, hempergessük meg a lisztben és a tojásban, majd a fűszeres zsemlemorzsában. Helyezzük a halfiléket egy zsírpapírral vagy fóliával kibélelt tepsire és süssük ropogósra 17-20 perc alatt (a hal vastagságától függően kell kevesebb, vagy több ideig sütni, addig, amíg ropogósra nem sül)

3. Mialatt sül a hal készítsük el a cékla salátánkat: vágjuk kockára vagy szeleteljük fel “carpaccio-szerűre” az előfőzött céklát, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük egy kiskanál barna cukorral.

4. Készítsük el az oliva olajból és borecetből az öntetet a mustár hozzáadásával.

5. Ezután szórjuk meg a céklát bőven a kaporral és a tárkonnyal, majd öntsük rá a kukorica konzervet és locsoljuk meg az öntettel.

6. Végül kanalazzuk rá a tetszés szerinti mennyiségű majonézt.

7. Vegyük ki az illatos sült halat a sütőből, helyezzük rá mindegyik filét egy-egy céklalevélre és körítsük a céklasalátával.

A leírásban szereplő Illatos fűszerburokban sült farkassügér, tárkonyos céklasalátával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (saláták, céklasaláta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Illatos fűszerburokban sült farkassügér, tárkonyos céklasalátával recept - 2 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9331 2014. 06. 16. 23:19 Válasz

    Gondolom más halból is el lehet készíteni, pl. süllő vagy fogas.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9320 2014. 06. 14. 19:21 Válasz

    Hű,ez nagyon izgalmas étel.Ez igen,csak ilyen hal itt nem kapható.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Illatos fűszerburokban sült farkassügér, tárkonyos céklasalátával recept - 2 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9331 2014. 06. 16. 23:19 Válasz

    Gondolom más halból is el lehet készíteni, pl. süllő vagy fogas.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9320 2014. 06. 14. 19:21 Válasz

    Hű,ez nagyon izgalmas étel.Ez igen,csak ilyen hal itt nem kapható.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.