Illatos fűszerburokban sült farkassügér, tárkonyos céklasalátával
Elkészítés módja
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Keverjük hozzá a fűszereket a zsemlemorzsához, nyomjuk rá a fél citrom levét, és adjunk hozzá 1-2 evőkanál olívaolajat. Tegyük egy turmixgépbe és pépesítsük.
2. Miután megsóztuk és borsoztuk a halat, hempergessük meg a lisztben és a tojásban, majd a fűszeres zsemlemorzsában. Helyezzük a halfiléket egy zsírpapírral vagy fóliával kibélelt tepsire és süssük ropogósra 17-20 perc alatt (a hal vastagságától függően kell kevesebb, vagy több ideig sütni, addig, amíg ropogósra nem sül)
3. Mialatt sül a hal készítsük el a cékla salátánkat: vágjuk kockára vagy szeleteljük fel “carpaccio-szerűre” az előfőzött céklát, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük egy kiskanál barna cukorral.
4. Készítsük el az oliva olajból és borecetből az öntetet a mustár hozzáadásával.
5. Ezután szórjuk meg a céklát bőven a kaporral és a tárkonnyal, majd öntsük rá a kukorica konzervet és locsoljuk meg az öntettel.
6. Végül kanalazzuk rá a tetszés szerinti mennyiségű majonézt.
7. Vegyük ki az illatos sült halat a sütőből, helyezzük rá mindegyik filét egy-egy céklalevélre és körítsük a céklasalátával.
Gondolom más halból is el lehet készíteni, pl. süllő vagy fogas.
Hű,ez nagyon izgalmas étel.Ez igen,csak ilyen hal itt nem kapható.