Húsleves, ahogy én szeretem
Elkészítés módja
1. A csirkeaprólékot alaposan megmostam, megtisztítottam, majd egy akkora fazékba tettem, hogy a többi hozzávaló is kényelmesen beleférjen.
2. Hideg vízzel felöntöttem, nagy lángon felforraltam, majd a habját egy szűrőkanállal leszedtem.
3. Ekkor beleraktam 2 evőkanál ételízesítőt (vagy sót), fekete borsot (ha egész borsot használok, akkor teatojásba teszem, hogy majd később ne kelljen kiszedegetni), a megmosott paradicsomot, a fokhagymát, a zellergumót, a megtisztított és bevágott répát, petrezselyemgyökeret, a krumplikat és a hagymát héjastól, amit csak alaposan megmostam.
4. Újraforráskor kis lángon, gyöngyöző forralással főztem, az elpárolgó vizet, időnként visszapótoltam.
5. Közben a levesből egy kisebb lábasba mertem egy keveset, amiben fedő alatt puhára pároltam a borsót (brokkolit, kelbimbót, karfiolt) – így nem lesz zavaros a leves, viszont annál gazdagabb.
6. Enyhén sós vízben, amibe néhány csepp étolajat is tettem, kifőztem a tésztát is, majd szűrést követően is egy kevés olajat löttyintettem rá, hogy pergős maradjon.
7. Ha igazán ízletes tésztát szeretnék, akkor szintén a levesből merek ki hozzá a tetején lévő zsírjával együtt, így az nem engedi, hogy összetapadjon.
8. A petrezselyem nagy részét alaposan megmosva, csomóba kötve a zöldségekkel együtt raktam bele, így egészen belefő az íze, majd még tálaláskor, frissen aprítva is lehet szórni a kiadagolt levesbe.
9. Amikor a hús és zöldségek megpuhultak, a levest leszűrtem, a zöldségeket és a húst külön tálalótálra tettem.
Szuper a recept, és a fotó is!