Hintaló karácsonyra
Elkészítés módja
1. Negyed liter langyos tejhez adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot, dolgozzuk el benne az élesztőt. Várjunk kb. 5–10 percet, amíg megkel.
2. Adjuk hozzá a liszthez a maradék cukrot majd öntsük rá a megkelt élesztős tejet és gyúrjuk jól össze, úgy hogy a maradék tejet is adjuk hozzá.
3. Adjuk hozzá a tésztához a zsírt, a vajat, a marcipánt, a citrom és narancshéjat, ízesítsük sóval és tegyük bele a reszelt mandulát.
4. Gyúrjuk jól össze a tésztát egy nagy gombóccá, majd takarjuk le egy tiszta törlőronggyal és hagyjuk állni langyos helyen legalább 2 óra hosszat.
5. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Sütés előtt dolgozzuk össze a tésztát még egyszer majd formáljunk hintalovakat, (kandírozott gyümölcsből legyen a szeme) helyezzük rá a zsírpapírra mindegyiket, csökkentsük a hőmérsékletet 160 fokra, toljuk be a tepsit a sütőbe és süssük a tésztát 1 óra hosszat.
6. Amikor kisültek a hintalovak, kenjük meg a tetejüket folyékony vajjal, majd szórjuk be jó vastagon porcukorral. Ezután tegyük egy éjszakára hideg helyre, másnap mártsuk bele a lovakat olvasztott csokiba.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.