Hintaló karácsonyra

Hintaló karácsonyra recept
Hozzávalók
•  0.5 l tej
•  60 dkg cukor vagy 20 dkg cukor és 40 dkg marcipánmassza
•  4 dkg élesztő
•  1.6-1.8 kg liszt
•  35 dkg vaj
•  35 dkg disznózsír
•  2 db citrom héja
•  1 evőkanál só
•  30 dkg mandula
•  15 dkg cukrozott (szárított) citromhéj
•  15 dkg cukrozott narancshéj
•  25 dkg folyékony vaj és sok-sok porcukor
•  fondant csoki

Elkészítés módja

1. Negyed liter langyos tejhez adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot, dolgozzuk el benne az élesztőt. Várjunk kb. 5–10 percet, amíg megkel.

2. Adjuk hozzá a liszthez a maradék cukrot majd öntsük rá a megkelt élesztős tejet és gyúrjuk jól össze, úgy hogy a maradék tejet is adjuk hozzá.

3. Adjuk hozzá a tésztához a zsírt, a vajat, a marcipánt, a citrom és narancshéjat, ízesítsük sóval és tegyük bele a reszelt mandulát.

4. Gyúrjuk jól össze a tésztát egy nagy gombóccá, majd takarjuk le egy tiszta törlőronggyal és hagyjuk állni langyos helyen legalább 2 óra hosszat.

5. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Sütés előtt dolgozzuk össze a tésztát még egyszer majd formáljunk hintalovakat, (kandírozott gyümölcsből legyen a szeme) helyezzük rá a zsírpapírra mindegyiket, csökkentsük a hőmérsékletet 160 fokra, toljuk be a tepsit a sütőbe és süssük a tésztát 1 óra hosszat.

6. Amikor kisültek a hintalovak, kenjük meg a tetejüket folyékony vajjal, majd szórjuk be jó vastagon porcukorral. Ezután tegyük egy éjszakára hideg helyre, másnap mártsuk bele a lovakat olvasztott csokiba.

A leírásban szereplő Hintaló karácsonyra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.