Hentes leves, ahogy még nem etted

Elkészítés módja
1. A gombóchoz a darált húsból, a fűszerekből és 1 nagy tojásból masszát készítünk, majd félretesszük.
2. A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beleszórjuk a kockára vágott hagymát, amit megdinsztelünk, majd végül hozzáadjuk a reszelt fokhagymát.
3. Beleszórjuk az apróra vágott zöldségeket és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük. Ízesítjük gulyáskrémmel, paradicsompürével, megfűszerezzük, felöntjük vízzel, felforraljuk, és a végén botmixerrel összeturmixoljuk.
4. Ezek után visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a burgonyát amit előtte felkockáztunk, és a gombócokat vizes kézzel megformázva lassan beleengedjük. Készre főzzük szép lassan.
5. Megszórjuk friss petrezselyemmel és tejföllel kínáljuk.
Hentes leves, ahogy még nem etted recepthez fűződő történet, jótanács
Talán időigényesnek tűnik, de megéri a fáradtságot, mert kárpótol bennünket az igazi magyaros ízekkel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.