Hentes leves, ahogy még nem etted

Hentes leves, ahogy még nem etted recept
Hozzávalók
A gombóchoz:
•  50 dkg darált sertéshús
• 
•  bors
•  reszelt vöröshagyma
•  fűszerpaprika
•  petrezselyemzöld
A leveshez:
•  2-3 db sárgarépa
•  2 szál petrezselyemgyökér és zöldje
•  1 db karalábé
•  1 kisebb zeller
•  40 dkg burgonya
•  1 db vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 nagyobb tojás
•  10 dkg kolozsvári szalonna
•  3 dkg zsír vagy olaj
•  1 kis üveg paradicsompüré
•  1 db tv paprika
•  1 evőkanál fűszerpaprika
• 
•  bors
•  őrölt kömény
•  kevés gulyáskrém

Elkészítés módja

1. A gombóchoz a darált húsból, a fűszerekből és 1 nagy tojásból masszát készítünk, majd félretesszük.

2. A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beleszórjuk a kockára vágott hagymát, amit megdinsztelünk, majd végül hozzáadjuk a reszelt fokhagymát.

3. Beleszórjuk az apróra vágott zöldségeket és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük. Ízesítjük gulyáskrémmel, paradicsompürével, megfűszerezzük, felöntjük vízzel, felforraljuk, és a végén botmixerrel összeturmixoljuk.

4. Ezek után visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a burgonyát amit előtte felkockáztunk, és a gombócokat vizes kézzel megformázva lassan beleengedjük. Készre főzzük szép lassan.

5. Megszórjuk friss petrezselyemmel és tejföllel kínáljuk.

Hentes leves, ahogy még nem etted recepthez fűződő történet, jótanács

Talán időigényesnek tűnik, de megéri a fáradtságot, mert kárpótol bennünket az igazi magyaros ízekkel.

A leírásban szereplő Hentes leves, ahogy még nem etted recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.