Hamis somlói galuska

Hamis somlói galuska recept
Hozzávalók
•  1.5 csomag (400 gr-os) cukrozott babapiskóta
•  1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
•  2 csomag csokoládés puding (2x40 g)
•  1.5 l tej
•  150 gr étcsokoládé
•  2 evőkanál étolaj
•  12 evőkanál kristálycukor
•  ízlés szerint darált dió
•  ízlés szerint mazsola
•  500 ml Hullala habtejszín
•  1 csomag habfixáló

Elkészítés módja

1. Megfőzöm a kétféle pudingot, fél liter tejben a vaníliás pudingot, 4 evőkanál cukorral. Két csomag csokoládés pudingport 1 l tejjel és 8 evőkanál cukorral. A csokisba még beletöröm a tábla étcsokit (100 gr-ot) majd alaposan elkeverem, hogy a csoki beleolvadjon.

2. Veszek egy nagy üvegtepsit és elkezdek rétegezni. A tepsi aljára teszek 1 sor piskótát aztán jöhet a csokikrém fele.

3.. Majd bőségesen megszórom darált dióval/és mazsolával, aztán újból babapiskóta, leöntöm a vaníliapudinggal, darált dió /mazsola, majd ismét 1 sor piskóta, arra megint csokikrém másik fele, darált dió/ és mazsola. Majd a habtejszínt felverem a habfixálóval szépen a tetejére halmozom.

4. A maradék csokoládét az étolajjal összeolvasztom és nem forrón a tejszínhabra csorgatom. 1 éjszakát hűtőben pihentetem, másnap fogyasztjuk!

A leírásban szereplő Hamis somlói galuska recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (somlói galuska) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.