Halloweeni sebtapasz

Elkészítés módja
1. A tésztához valókat összegyúrjuk, kisodorjuk és 7-8 cm széles, 20 cm hosszú csíkokra vágjuk, amit sütőpapírra helyezünk és megsütjük 170 fokon, 8 perc alatt. Előtte a széleit villával megszurkáljuk, mintha a valódi ragtapasz lyukacskái lennének.
2. A marcipánt két zacskó között kisodorjuk, méretre vágjuk és a kihűlt tésztára igazítjuk.
3. Könnyebb, ha kisebb adagokban dolgozunk.
4. A tésztát most már éles késsel felvagdossuk sebtapasz méretűre.
5. A málnát a cukorral összefőzzük, áttörjük, hogy a magok ne kerüljenek bele.
6. Ecsettel a marcipános részre foltokat cseppentünk, kenünk.
A tészta puhább lesz, ha előző nap sütjük, mielőtt a mókázni vágyó vendégeinket várjuk. :)
Kedvesek vagytok,köszönöm lányok!Igen,igazából mézeskalács tészta alap.Valami olyant kellett kitalálnom aminek a színe hasonlít a ragtapaszhoz...De,mikor a fiam (30 éves),megkérdezte-Anya,ez mit akar ábrázolni?-Na,akkor tudtam,hogy ez nem sikerült felismerhetőre! :)De örülök,hogy Nektek tetszett!Készül a desszert is,remélem az kifejezőbb lesz! :)
Hihi, de jópofa! Bár nem tartozom a nagy "halloween-fan"-ok csoportjába, sem az ellentáborba, a kreatív ötleteket és megvalósításokat viszont szeretem! Szóval nekem tetszenek az ilyen "morbid" harapnivalók is.
A leírtak alapján ez a süti egyfajta mézeskalácsnak felel meg, ugye? (Elvégre nem csak halloween-ra lehet megsütni. :) )
Nagyon ötletes!
Gratulálok.