Hallal bélelt kellabda

Hallal bélelt kellabda recept
Hozzávalók
•  1 kisebb kelkáposzta (kb. 1 kg)
• 
•  15 dkg árpagyöngy
•  1-1 kiskanál köménymag és majoránna
•  fél fej vöröshagyma
•  60 dkg bőr-és szálkamentes harcsa-vagy afrikai harcsafilé
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  3 tojás
•  10 dkg reszelt trappista sajt
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 csokor petrezselyem
•  3 gerezd fokhagyma
•  1.5 mokkáskanál majoránna
•  2 dl tejföl
•  vaj a tepsi kikenéséhez
•  2 dl tejföl a tálaláshoz

Elkészítés módja

1. A kel foltos külső leveleit lefejtjük. Torzsáját óvatosan kimetsszük úgy, hogy a káposzta egyben maradjon. A fejet ezután erősen sós vízben kb. 15 percig áztatjuk, hogy az esetleg benne levő bogarak előbújjanak. Közben fölforralunk bő 4 deci vizet, az árpagyöngyöt beleszórjuk, megsózzuk, és kis lángon, lefödve kb. 35 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, fedele alá duplán hajtogatott konyharuhát fektetünk, 10-15 percre félretesszük.

2. A kelt az áztatás után váltott folyó vízben többször átöblítjük. Egy fazékban kb. 1,5 liternyi vizet forralunk. Megsózzuk, köménymaggal, majoránnával fűszerezzük, és a megtisztított hagymát is beledobjuk. Amikor forr, a káposztát óvatosan beleengedjük. Körülbelül 15 perc alatt, néhányszor megforgatva, félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Közben a halat földaraboljuk, ledaráljuk, majd a kihűlt árpagyönggyel, a tojásokkal meg a reszelt sajt kétharmadával összekeverjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük.

3. A kelt vékonyan kivajazott tepsire ültetjük, s leveleit úgy, hogy épek maradjanak, kíméletesen lehajtogatjuk. A káposzta tömör közepét kiemeljük, apróra vágjuk és a halas, árpagyöngyös töltelékbe keverjük, majd kb. az egyharmadát a káposzta közepére púpozzuk, és gömbölyűre formázzuk. Az első leveleket szorosan ráhajtjuk, töltelékkel körbetapasztjuk, s újból felhajtunk egy sor levelet. Addig folytatjuk, amíg a töltelékből és a kellevelekből tart. A végén szép kerekre igazítjuk, s a kellabdát 4-5 hústűvel rögzítjük.

4. A tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C) kb. 35 percig sütjük. Ekkor a maradék reszelt sajttal meghintjük, és további 5-10 percig sütjük. Tálalás előtt negyedórán át pihentetjük, majd – akár a tortát – cikkekre vágva tálaljuk.

A leírásban szereplő Hallal bélelt kellabda recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.