Halászlé halászosan
Elkészítés módja
1. Az első halászlevet a lakóhelyüktől távol lévő halászok főzték ott, ahol sem idő, sem felszerelés nem volt bonyolult konyhai műveletekre. Egyébiránt nyelvészek szerint a hallé lenne a helyes elnevezés, mert nem a halász levét esszük, hanem a halét. Akárhogy is, íme az alaprecept.
2. Az összes halat megtisztítjuk, kizsigereljük. A ponty törzsét, miután fejét és farkát lecsaptuk, jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük és sóval bedörzsöljük. 1 kiló halhúsra kb. 1 csapott evőkanál sót lehet számolni.
3. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy bogrács aljára szórjuk. Erre kerül a ponty feje (természetesen a méregfoga nélkül) és farka, valamint az összes apróhal. Most a besózott értékesebb húsú pontypatkók következnek. A pirospaprikával megszórjuk, a cseresznyepaprikát rádobjuk vagy az Erős Pistát hozzáadjuk, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi a halszeleteket két-három ujjnyira ellepi.
4. Erős tűz fölött fölforraljuk, kezdésképpen 1 kiskanálnyi sót szórunk bele, majd közepesen erős tűz fölött, úgy, hogy leve közepesen erősen forrjon, 35-40 percig főzzük. Ha volt a pontynak teje vagy ikrája, azt az utolsó 10 percben tegyük bele. Megkóstoljuk, utánasózzuk, ha a színét nem érezzük elég piroslónak, még pirospaprikát is szórunk bele.
Halászlé halászosan recepthez fűződő történet, jótanács
A halászlé íze csemege Piros Arannyal, csemege vagy csípős gulyáskrémmel még jobban megbolondítható.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.