Halas lencsesaláta

Elkészítés módja
1. A lilahagymát megtisztítjuk, lencsényi kockákra vágjuk, egy tálba szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, kb. 10 percre félretesszük, de kinyomkodni nem kell!
2. A paradicsomokat, miután szárukat kimetszettük, apró, nagyjából lencsényi kockákra vágjuk, a finomra aprított petrezselyemmel és olajbogyóval együtt a hagymához keverjük. A balzsamecettel és az olívaolajjal ízesítjük.
3. A lencsét levével együtt, a tonhalat lecsöpögtetve, nagyobb darabokra tördelve forgatjuk bele.
Halas lencsesaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Ha olívaolajban eltett tonhalat vásároltunk, akkor ennek a levét használjuk a saláta készítéséhez, külön olaj már nem kell bele.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.