Hagymás marhapecsenye

Elkészítés módja
1. A húst kiverjük, inas részeit és széleit bevágjuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon. A szalonnát kb. 0,5 centi vastag, 6-7 centi hosszú hasábokra vágjuk, majd minden combszeletbe kettőt-hármat beletűzünk: a húsba kiskéssel 4-6 lyukat vágunk, és a szalonnát beledugjuk.
2. Körös-körül besózzuk, majd lábasban, 4-5 evőkanál olajban hirtelen elősütjük. 3 deci vizet öntünk rá, és lefödve, kis lángon 25 percig pároljuk.
3. A hagymát megtisztítjuk, nyolcat cikkekre vágunk, szétszedjük. A félpuha pecsenyéhez keverjük, a borssal, a pirospaprikával meg a majoránnával fűszerezzük. Lefödve, kis lángon 30 percig pároljuk, közben többször megkeverjük. A maradék két hagymát 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. Egyenként a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.
4. Bő, forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Fontos, hogy akkorra legyen kész, amikor már tálaljuk is, mert a fűszeres hagymával „fedett” húst ezzel koronázzuk. Mi más, mint hagymás tört burgonya illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.