Hagymás marhapecsenye

Hagymás marhapecsenye recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként kb. 15 dkg-os marhacomb
•  6-7 dkg füstölt szalonna
•  1 csapott evőkanál só
•  olaj
•  10 közepes vöröshagyma
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  1 púpozott kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 csapott evőkanál majoránna
•  2-3 evőkanál finomliszt
•  2 tojás
•  4-5 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. A húst kiverjük, inas részeit és széleit bevágjuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon. A szalonnát kb. 0,5 centi vastag, 6-7 centi hosszú hasábokra vágjuk, majd minden combszeletbe kettőt-hármat beletűzünk: a húsba kiskéssel 4-6 lyukat vágunk, és a szalonnát beledugjuk.

2. Körös-körül besózzuk, majd lábasban, 4-5 evőkanál olajban hirtelen elősütjük. 3 deci vizet öntünk rá, és lefödve, kis lángon 25 percig pároljuk.

3. A hagymát megtisztítjuk, nyolcat cikkekre vágunk, szétszedjük. A félpuha pecsenyéhez keverjük, a borssal, a pirospaprikával meg a majoránnával fűszerezzük. Lefödve, kis lángon 30 percig pároljuk, közben többször megkeverjük. A maradék két hagymát 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. Egyenként a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.

4. Bő, forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Fontos, hogy akkorra legyen kész, amikor már tálaljuk is, mert a fűszeres hagymával „fedett” húst ezzel koronázzuk. Mi más, mint hagymás tört burgonya illik hozzá köretnek.

A leírásban szereplő Hagymás marhapecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.