Habos-almás krémestorta

Elkészítés módja
1. Egy 24 cm-es tortaformát alufóliával kibélelünk. Összekeverjük a szokásos módon a piskótatésztát.
2. Az almákat megmossuk, kimagozzuk, majd szeletekre vágjuk és kirakjuk vele a tortaforma alját.
3. A piskótatésztát megfelezzük és az egyik feléhez kakaóport adunk. (Óvatosan keverjük hozzá körkörös mozdulatokkal, ne törjük össze a piskóta tésztáját.) A világos tésztát az almára, míg a kakaósat a sárga tésztára kenjük, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. (Tűpróbát végezzünk.)
4. A pudingport a tejjel és cukorral sűrűre főzzük, majd belekeverjük a vajat és elfelezzük. Az egyik felébe az olvasztott csokoládét belekeverjük.
5. A kihűlt piskótát kivesszük a csatos tortaformából, fóliát levesszük róla és fordítva visszatesszük a formába. Az almát megszórjuk a fahéjas cukorral. A világos krémet rákenjük, kirakjuk a babapiskótával, erre csurgatunk némi rumaromát, végül rákenjük a csokoládékrémet. A felvert tejszínnel bevonjuk a szélét és csokireszelékkel, almával díszítjük. Jól behűtve kivesszük az alját a formának és tortaszeleteket vágunk belőle.
Habos-almás krémestorta recepthez fűződő történet, jótanács
Az alma nemcsak egészséges és finom, de számtalan módon elkészíthető gyümölcs, amely különösen a téli szezon idején jön kapóra. Tavaszodunk ugyebár, most nagyon sok helyen kapható szép piros alma az üzletekben és akciós áron. Így tehát érdemes most venni belőle és elkészíteni kedvenc sütinket. Az enyém ez a krémes.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.