Gyümölcsös kosárka
Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral és a porcukorral összekeverjük, majd hozzáadva a tojássárgáját és a margarint, rugalmas tésztává gyúrjuk.
2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárkaformákba tesszük.
3. Elkészítjük a krémet: A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük.
4. Ha teljesen kihűlt, akkor a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a pudingos krémmel.
5. A gyümölcsöt lecsepegtetjük és belekeverjük a krémbe. Végül hozzáadjuk a rumaromát is.
6. A kosárkákat megtöltjük a krémmel, és a tetejét gyümölcsökkel díszítjük.
Gyümölcsös kosárka recepthez fűződő történet, jótanács
Mindenképpen hagyjuk pár órát állni a hűtőben, ( ha kibírod hogy ne kóstolgass bele ) finomabb lesz, hiszen az ízek összeérnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.