Györgyi szelet
Elkészítés módja
1. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a sütőporral és fokozatosan hozzáadjuk a fehérjéhez. Óvatosan összekeverjük a lisztel, cukorral, olajjal, és 17 perc alatt készre sütjük.
2. Amint kicsit meghűlt, lapjában kettévágjuk. A másik piskótát is ugyanígy készítjük el.
3. A krémhez a pudingot és a 2 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverjük, majd a cukorral együtt a maradék tejhez adjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezek után a tűzről lehúzva, hozzákeverjük a margarint.
4. A kikevert krémmel megkenjük a piskótát. A babapiskótát cappuccinoba mártogatjuk, összetörjük nagyobb darabokra és a krémre tesszük. A túrót kikeverjük a tejföllel és megszórjuk a krémet vele, végül ráhelyezzük a piskóta tetejét.
5. A tejszínt kemény habbá verjük megfelezzük, az egyik felét összekeverjük a túróval, a cukorral, rákenjük a piskóta tetejére, végül befedjük a következő lappal.
6. A maradék tejszínnel megkenjük a sütemény tetejét, egy evőkanállal hullámokat húzunk bele és megszórjuk kakaóval. Egy napot pihentetjük, majd felszeleteljük.
Györgyi szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Ez a süti saját recept, így a nevemet kapta.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.