Gulyásleves

Gulyásleves recept
Hozzávalók
•  60 dkg marhalábszár
•  60 dkg burgonya
•  2 db sárgarépa
•  1 db fehérrépa
•  1 kisebb zeller
•  1 db közepes nagyságú hagyma
•  1 db paprika
•  1 db paradicsom
•  1 csomó petrezselyem
•  1-2 szál zellerlevél
•  1 teáskanál házi paprikakrém
•  1 evőkanál zsír
• 
•  2 teáskanál őrölt pirospaprika
•  bors
•  1 csipet kömény
•  1 csipet kakukkfű
•  1 dl száraz vörösbor
A csipetkéhez:
•  1 tojás
•  10 dkg liszt

Elkészítés módja

1. A húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a hagymát finomra vágjuk.

2. A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát, egy kis sóval megszórva üvegesre pároljuk.

3. Rátesszük a húst, a paradicsomot, paprikát, végül megszórjuk fűszerpaprikával. 3 dl vizet öntünk rá, majd a fűszereket is beletesszük és fedő alatt elkezdjük főzni.

4. Amikor kezd puhulni a hús, hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket és a bort. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

5. Ezek után hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.

6. A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét (félkörömnyi, laposra formázott tésztadarabkák) szaggatunk belőle, amit a krumplival egyidejűleg a levesbe főzünk.

7. Tíz perc múltán beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet is. Ha szükséges pirospaprikával és sóval után ízesítjük.

8. Egyet forralunk a levesen és azon melegében tálaljuk is.

9. Jó étvágyat kívánok hozzá!

A leírásban szereplő Gulyásleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (gulyásleves, leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.