Gulyásleves

Elkészítés módja
1. A húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a hagymát finomra vágjuk.
2. A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát, egy kis sóval megszórva üvegesre pároljuk.
3. Rátesszük a húst, a paradicsomot, paprikát, végül megszórjuk fűszerpaprikával. 3 dl vizet öntünk rá, majd a fűszereket is beletesszük és fedő alatt elkezdjük főzni.
4. Amikor kezd puhulni a hús, hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket és a bort. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
5. Ezek után hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.
6. A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét (félkörömnyi, laposra formázott tésztadarabkák) szaggatunk belőle, amit a krumplival egyidejűleg a levesbe főzünk.
7. Tíz perc múltán beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet is. Ha szükséges pirospaprikával és sóval után ízesítjük.
8. Egyet forralunk a levesen és azon melegében tálaljuk is.
9. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.