Gulyásleves

Gulyásleves recept
Hozzávalók
•  0.5 kg sertéscomb vagy lapocka
•  1 fej vöröshagyma
•  2 db sárgarépa
•  2 db fehérrépa
•  0.5 zeller
•  1 db kisebb karalábé
•  4 db burgonya
•  zsír vagy olaj
• 
•  bors
•  köménymag
A csipetkéhez:
•  1 tojás
•  liszt amennyit felvesz
•  ételízesítő
•  finomra vágott petrezselyem

Elkészítés módja

1. Előző nap összevágom a hagymát arra a méretre és formára, amihez szeretném használni, kb. annyi étolajat öntök rá, ami amúgy is fog kelleni.

2. Az olajat a hagymával együtt, az ételnek megfelelően sóval, borssal, ételízesítővel, köménymaggal ízesítem, lezárom a dobozt a másnapi felhasználásig.

3. A húst megmosom, szárazra törlöm és kockára vágom.

4. A hagymát lábosban kevés zsíron/olajon megfonnyasztom, utána ráteszem a kisebb kockára vágott sertéshúst.

5. Pirítom a hagymával együtt a húst fehéredésig.

6. Félrehúzom a lángról és hozzáadom az őrölt pirospaprikát, megkeverem és egy deciliter vizet öntök rá.

7. Így főzöm addig, amíg a hús vizet nem ereszt.

8. Ezután a karikára vágott zöldségeket, a feldarabolt karalábét és a zellert is hozzáadom és együtt párolom, úgy félpuhára.

9. Ezután vízzel felöntöm és ha felforrt, akkor, ha kell, a sót pótolom, majd a kockára vágott burgonyát hozzáadom.

10. A tojásból a lisztel, az ételízesítővel és a finomra vágott petrezselyemzölddel csipetkét gyúrok.

11. A végén kényelmesen belecsipkedem a rotyogó levesbe.

12. Még melegen tálalom.

A leírásban szereplő Gulyásleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (gulyásleves, leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Gulyásleves recept - 8 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #4009 2013. 04. 14. 11:46 Válasz

    Kedves zsuzsa56 !"Az eredeti gulyásban nincs karaláb" igen: valaki a kávét cukorral issza valaki anélkül. Nálunk is úgy van, hol marha, hol sertés. De nem kategorikusan csak marha, és én viszont nem vagyok finnyás!

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3991 2013. 04. 13. 21:53 Válasz

    Az eredeti gulyásban nincs karaláb,de sajna én finnyás vagyok,mert bizony a gulyás az marha,és abból az igazi.Persze nem azért,mert,sértődés ne essék,ez is finom.

  3. dugódani
    dugódani #3947 2013. 04. 13. 07:53 Válasz

    Köszönöm szépen !Az igaz olcsóbb, és gyorsabb is.

  4. Szabina
    Szabina #3945 2013. 04. 13. 07:46 Válasz

    Én is sertésből szoktam készíteni általában, mert gyorsabban is elkészül, na meg az ára is mint ahogy Editke mondta. Nagyon gusztusos!

  5. dugódani
    dugódani #3927 2013. 04. 12. 19:56 Válasz

    Kedves Edit ! Ami igaz én is inkább marhalábszárból szeretem. De ha az embernek csak annyi az ideje mint amennyi,i de gulyást azért szeretne enni, no akkor marad a sertéshús. Köszönöm !

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #3923 2013. 04. 12. 19:24 Válasz

    A zeller nem rontja el.
    Jó ízt ad minden más levesnek is.
    Karalábét nem tennék bele.
    Egyébként gusztusos a levesed dugódani,de marhahúsból készül az igazi.
    Persze a marhahús nagyon drága.
    Nálunk is ritkán van.
    Üdv:Edit.

  7. dugódani
    dugódani #3917 2013. 04. 12. 18:42 Válasz

    Igen ez csak ízlés kérdése, ha megkóstolod egy idő után megszokod. Köszönöm !

  8. manócska
    manócska #3914 2013. 04. 12. 18:39 Válasz

    A gulyásleves a kedvence a családnak, de én nem szoktam beletenni zellert és karalábét. Most jöhetne egy tányérral.:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Gulyásleves recept - 8 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #4009 2013. 04. 14. 11:46 Válasz

    Kedves zsuzsa56 !"Az eredeti gulyásban nincs karaláb" igen: valaki a kávét cukorral issza valaki anélkül. Nálunk is úgy van, hol marha, hol sertés. De nem kategorikusan csak marha, és én viszont nem vagyok finnyás!

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3991 2013. 04. 13. 21:53 Válasz

    Az eredeti gulyásban nincs karaláb,de sajna én finnyás vagyok,mert bizony a gulyás az marha,és abból az igazi.Persze nem azért,mert,sértődés ne essék,ez is finom.

  3. dugódani
    dugódani #3947 2013. 04. 13. 07:53 Válasz

    Köszönöm szépen !Az igaz olcsóbb, és gyorsabb is.

  4. Szabina
    Szabina #3945 2013. 04. 13. 07:46 Válasz

    Én is sertésből szoktam készíteni általában, mert gyorsabban is elkészül, na meg az ára is mint ahogy Editke mondta. Nagyon gusztusos!

  5. dugódani
    dugódani #3927 2013. 04. 12. 19:56 Válasz

    Kedves Edit ! Ami igaz én is inkább marhalábszárból szeretem. De ha az embernek csak annyi az ideje mint amennyi,i de gulyást azért szeretne enni, no akkor marad a sertéshús. Köszönöm !

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #3923 2013. 04. 12. 19:24 Válasz

    A zeller nem rontja el.
    Jó ízt ad minden más levesnek is.
    Karalábét nem tennék bele.
    Egyébként gusztusos a levesed dugódani,de marhahúsból készül az igazi.
    Persze a marhahús nagyon drága.
    Nálunk is ritkán van.
    Üdv:Edit.

  7. dugódani
    dugódani #3917 2013. 04. 12. 18:42 Válasz

    Igen ez csak ízlés kérdése, ha megkóstolod egy idő után megszokod. Köszönöm !

  8. manócska
    manócska #3914 2013. 04. 12. 18:39 Válasz

    A gulyásleves a kedvence a családnak, de én nem szoktam beletenni zellert és karalábét. Most jöhetne egy tányérral.:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.