Gulyásleves

Elkészítés módja
1. Előző nap összevágom a hagymát arra a méretre és formára, amihez szeretném használni, kb. annyi étolajat öntök rá, ami amúgy is fog kelleni.
2. Az olajat a hagymával együtt, az ételnek megfelelően sóval, borssal, ételízesítővel, köménymaggal ízesítem, lezárom a dobozt a másnapi felhasználásig.
3. A húst megmosom, szárazra törlöm és kockára vágom.
4. A hagymát lábosban kevés zsíron/olajon megfonnyasztom, utána ráteszem a kisebb kockára vágott sertéshúst.
5. Pirítom a hagymával együtt a húst fehéredésig.
6. Félrehúzom a lángról és hozzáadom az őrölt pirospaprikát, megkeverem és egy deciliter vizet öntök rá.
7. Így főzöm addig, amíg a hús vizet nem ereszt.
8. Ezután a karikára vágott zöldségeket, a feldarabolt karalábét és a zellert is hozzáadom és együtt párolom, úgy félpuhára.
9. Ezután vízzel felöntöm és ha felforrt, akkor, ha kell, a sót pótolom, majd a kockára vágott burgonyát hozzáadom.
10. A tojásból a lisztel, az ételízesítővel és a finomra vágott petrezselyemzölddel csipetkét gyúrok.
11. A végén kényelmesen belecsipkedem a rotyogó levesbe.
12. Még melegen tálalom.
Kedves zsuzsa56 !"Az eredeti gulyásban nincs karaláb" igen: valaki a kávét cukorral issza valaki anélkül. Nálunk is úgy van, hol marha, hol sertés. De nem kategorikusan csak marha, és én viszont nem vagyok finnyás!
Az eredeti gulyásban nincs karaláb,de sajna én finnyás vagyok,mert bizony a gulyás az marha,és abból az igazi.Persze nem azért,mert,sértődés ne essék,ez is finom.
Köszönöm szépen !Az igaz olcsóbb, és gyorsabb is.
Én is sertésből szoktam készíteni általában, mert gyorsabban is elkészül, na meg az ára is mint ahogy Editke mondta. Nagyon gusztusos!
Kedves Edit ! Ami igaz én is inkább marhalábszárból szeretem. De ha az embernek csak annyi az ideje mint amennyi,i de gulyást azért szeretne enni, no akkor marad a sertéshús. Köszönöm !
A zeller nem rontja el.
Jó ízt ad minden más levesnek is.
Karalábét nem tennék bele.
Egyébként gusztusos a levesed dugódani,de marhahúsból készül az igazi.
Persze a marhahús nagyon drága.
Nálunk is ritkán van.
Üdv:Edit.
Igen ez csak ízlés kérdése, ha megkóstolod egy idő után megszokod. Köszönöm !
A gulyásleves a kedvence a családnak, de én nem szoktam beletenni zellert és karalábét. Most jöhetne egy tányérral.:)