Guacemole (mexikói avokádókrém)

Elkészítés módja
1. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, szárát és magjait eltávolítjuk, húsát apró kockákra daraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk.
2. Az avokádót félbeszeljük és magját kiemeljük. Húsát kikanalazzuk a héjából, és villával összetörjük. A chilipaprika (bogyiszlói) héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát apró kockákra vágjuk.
3. Az ecetet sóval, borssal és korianderrel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk az olajat. Tálba teszünk mindent, és összekeverjük. Azonmód tálaljuk. Mexikóban kukoricalisztből sütött tortillát adnak mellé. Ennek hiányában barna kenyérből készült toastot vagy pitát kínáljunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.